DE PARTNER IN ICT-DIENSTEN & FINANCIEN

0+

Experts in verschillende specialisaties

0+

Jaar werkzaam in de IT sector

Door al onze diensten samen te brengen onder de Virtical Group en als één gezicht en één aanspreekpunt al onze klanten te bedienen, denken wij dat we onderscheidend zijn ten opzichte van onze collega-ondernemers. De mogelijkheid om een totaalpakket aan te kunnen bieden of juist door flexibel meedenken met de klant en slechts datgene aan te bieden waar de behoefte ligt, maakt dat wij denken anders te zijn dan anderen. Wij hopen dat klanten juist daarom voor ons zullen kiezen.

Onderaan de streep hebben wij persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Wij hopen dat u dat ook merkt.

Ferry & Marco

 • ONZE MISSIE

  Voortbouwend op onze technologieën en competenties creëren we waarde voor onze klanten. We bereiken dit door ons te concentreren op het snijvlak van de opkomende behoeften van onze klanten en de versnelling van zakelijke en technologische veranderingen.

 • ONZE KERNWAARDES

  – Betrouwbaar
  – Persoonlijk contact
  – Betrokken
  – Enthousiast
  – Luisteren
  – Openheid
  – Passie

 • ONZE AANPAK & CULTUUR

  Onze drive voor uitzonderlijke dienstverlening is gebaseerd op de overtuiging dat we niets zijn als u niet tevreden over ons bent. Onze passie om u te helpen uw doelen te bereiken, wat er ook gebeurt, is wat ons echt onderscheidt van onze concurrenten.

Terug in de tijd

DE GESCHIEDENIS VAN VIRTICAL

2005 - 2017

Het idee om zelfstandig te worden is geboren in 2005 nadat Ferry zijn eerste VCP-certificering behaald. In dat jaar kreeg hij de mogelijkheid om een grootschalige virtualisatie te bedenken en ten uitvoer te brengen bij een grote gemeente in Nederland. Halverwege dit 5 jaar durende project, in 2008 is Virtical Solutions opgericht. Het belangrijkste doel van Virtical Solutions werd dan ook om virtualisatie (toen slechts nog interessant voor de grotere omgevingen) ook naar de kleinere spelers in de markt te brengen.

2017 - 2019

Na acht jaar als gedetacheerd zelfstandige diverse grote omgevingen gevirtualiseerd te hebben groeide de wens om Virtical Solutions mee te laten groeien met de veranderende wensen in de markt. Server virtualisatie groeide uit tot gemeen goed en ook andere diensten bleken perfect te virtualiseren of als een cloudoplossing uit te brengen. Dit heeft ertoe geleid dat Virtical Solutions per 1 januari 2017 een tweede eigenaar heeft gekregen. Marco ging zich volledige richten op de commerciële ontwikkelingen van Virtical Solutions. Met name de groei door eigen personeel nam vanaf dat moment een enorme vlucht, maar ook het verbinden van kleine zelfstandigen aan Virtical bleek een schot in de roos en een goede balans.

2019 - 2020

Door het veelvuldig samenwerken met kleine zelfstandigen ontdekte wij dat deze kleine zelfstandige met grote regelmaat torenhoge prijzen moet betalen voor het voeren van een eenvoudige boekhouding. Daarnaast was een veelgehoord nadeel dat men het gemis van “ergens bij horen” toch wel regelmatig voelt. Met deze twee gedachten in ons achterhoofd zijn wij vanuit Virtical op 1 januari 2019 gestart met Virtical Finance. Wij verzorgen de boekhouding voor ZZP en MKB, doen de facturatie, helpen ze met allerhande financiële vraagstukken, voorzien in leaseauto’s en geven ze tenslotte het gevoel bij ons te horen. Dit doen wij door hen overal bij te betrekken van vrijdag middag borrel tot een kerstpakket. Precies zoals een werkgever dat ook voor zijn eigen personeel doet.

2020 - 2021

Toen ook Virtical getroffen werd door Covid-19 in maart 2020 hebben we bij Virtical de noodklok geluid en hebben we met een groot deel van ons personeel een plan verzonnen om wederom mee te kunnen buigen met de wens in de markt. Een door de overheid opgedragen advies om zoveel mogelijk thuis te werken terwijl veel werkgevers hier slechts beperkt op voorzien waren en hierdoor al heel snel in een versplinterde IT-situatie terecht kwamen. Dit was voor ons het moment om een lang gekoesterde wens versneld ten uitvoer te gaan brengen; het starten van onze eigen managed services afdeling. Virtical Services is officieel geboren op 1 januari 2021.

Dit is waar wij voor staan

KLANTGERICHT EERLIJK ADVIES TRANSPARANT DESKUNDIG SAMENWERKEN

Onze toppers

GEWELDIGE SERVICE BEGINT MET EEN GEWELDIG TEAM

Ferry Koster

Ferry Koster

Eindbaas
Marco Elkerbout

Marco Elkerbout

Eindbaas
Dylan de Graaf

Dylan de Graaf

Chief Alleskunner
Patrick Knol

Patrick Knol

Opper Servicekanon
Michael Spee

Michael Spee

Servicekanon
Mariska Timmers

Mariska Timmers

Verloningskoningin

Vacature: Ben jij een gedreven en gemotiveerde 1e lijns IT Support Engineer?

Waarom Virtical

DE 6 REDENEN OM SAMEN TE WERKEN MET VIRTICAL

 • conversations-4872_af60b258-251e-41af-b238-dfb706d7b3d4

  Snelle response

  We kunnen op afstand inloggen op uw pc of server en veel problemen onmiddellijk oplossen zonder te wachten tot een engineer naar uw locatie komt.

 • diploma-2983_a6bb0b64-dbc1-431e-ac00-a83597982a0

  Ervaring

  In meer dan 10 jaar IT-outsourcing hebben we ervaring opgedaan in een breed spectrum van technologieën, industrieën en applicatietypes.

 • messaging-app-4876_473fc710-9ecc-4785-9e78-8c9f00ae9498

  Heldere communicatie

  U verdient het dat uw vragen in gewoon Nederlands worden beantwoord. Onze technici zullen duidelijk uitleggen wat er gebeurt, zodat u het begrijpt.

 • flag-2979_1fd1d414-4b4f-4887-a94a-493ba8e0b0c7

  Beperking van risico’s

  Wij ontwerpen, evalueren en rechtvaardigen technologische oplossingen vanuit een grondig begrip van de zakelijke voordelen voor uw bedrijf.

 • source-code-1900_d2c3a8cb-9d49-47a9-aa2d-152f24e446d6

  Ontzorgen

  Wij behandelen alle aspecten van uw IT-infrastructuur, inclusief hardware, softwarebeheer en alle andere gerelateerde technologische behoeften.

 • happy-emoji-2947_45d5bb03-c67d-4e73-a316-a5e7f4a9f2f7

  100% tevredenheid

  We willen dat u volledig tevreden bent met onze diensten. We zullen er alles aan doen om u gelukkig te maken. Geen gedoe, geen problemen.

Samenwerken met Virtical? Contact Ons