Nieuws

ICT Nieuws

Windows 11 preview gelekt

Windows 11 is in de maak. Althans als we de leaks en geruchten mogen geloven. De afgelopen weken lijkt het dat Microsoft Windows 11 aan het teasen is.
Dit deden ze onder andere door het Microsoft Event van 24 juni om 11 uur s’ochtends lokale tijd te plannen, normaal gesproken worden dergelijke evenementen in de namiddag gepland door Microsoft. Bij de tweet van de aankondiging werd een filmpje geplaatst waar met een beetje verbeelding een 11 te zien is.

Inmiddels heeft Microsoft nog een teaser online gezet in de vorm van een youtube filmpje. Dit filmpje duurt exact 11 minuten en heeft het volgende onderschrift gekregen.

Having trouble relaxing because you’re too excited for the June 24th Microsoft Event? Take a slow trip down memory lane with the Windows 95, XP, and 7 startup sounds slowed down to a meditative 4,000% reduced speed. ​

Hoewel er nog geen officiele bevestiging is, begint het er steeds meer op te lijken dat de volgende versie van het besturingssysteem Windows 11 zal gaan heten.

Windows-as-a-service

Toen in 2015 Windows 10 verscheen, werd er gesproken van de laatste versie van de os, in combinatie met de as-a-service aanduiding. Hierdoor leek het er op dat er geen “grote” nieuwe Windows versies meer zouden verschijnen na Windows 10. Toch werd er sinds maart dit jaar ineens anders gesproken. De Windows-topman Panos Panay zei namelijk dat een “nieuwe Windows-generatie” in het vooruitzicht ligt, gevolgd door opmerkingen van de Microsoft-ceo Satya Nadella in mei. Die had het over “één van de meest significante updates voor Windows van het afgelopen decennium” en hij had het over een nieuwe generatie van Windows.

Nu lijken de geruchten toch waarheid te worden nu er een buildversie van Windows 11 online gevonden is. Dit betekent niet meteen dat alle details op straat liggen, want het zou zomaar kunnen dat de definitieve versie er heel anders uit gaat zien. Echter geeft het ons wel een idee welke richting Windows op lijkt te gaan.

Wat Windows 11 allemaal gaat brengen blijft voor nu nog een vraag. Microsoft zal hier tijdens het event op de 24e waarschijnlijk meer duidelijkheid over geven. Voor nu moeten we het doen met de gelekte release. Hieronder een aantal plaatjes hoe de nieuwe versie er waarschijnlijk uit komt te zien.