Infrastructuur

Als wij over ICT infrastructuur praten gaat ons hart sneller kloppen. Infrastructuur is een belangrijk onderdeel van het portfolio van Virtical Services, omdat het een belangrijk onderdeel is van iedere ICT-oplossing. Wanneer deze basis goed is aangelegd, heeft een organisatie daar veel profijt van. Het gaat hierbij niet alleen om de interne infrastructuur, maar ook de samenhang met de externe ontsluiting naar bijvoorbeeld een datacenter of SaaS-oplossingen zoals Office365. Organisaties moeten er op voorbereid zijn dat Connectivity & Wireless netwerkoplossingen steeds complexer worden. Het gaat niet langer alleen om bekabelde netwerken, maar ook om de transitie om van draadloze infrastructuur de standaard te maken. Naast computers en printers gaan bovendien steeds meer andere apparaten gebruik maken van de netwerkinfrastructuur. Gebruikers gaan er vanuit dat nieuwe apparatuur zonder problemen gebruikt kan worden in de zakelijke omgeving, wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Netwerk verbinding

Voor een soepel werkende ICT-omgeving is niet alleen het interne netwerk, maar ook de internetontsluiting naar het (externe) datacenter erg belangrijk. De verbindingen met de buitenwereld hebben immers ook invloed op de snelheid en veiligheid van het ICT-netwerk. Voorheen bood één type verbinding voldoende functionaliteit, maar tegenwoordig is een intelligente mix van verbindingen zoals glasvezel en 4G noodzakelijk om soepele bedrijfsprocessen te borgen. Hierbij worden niet alleen traditionele oplossingen gebruikt, maar ook virtuele WAN en LAN gerichte oplossingen. Virtical Services heeft expertise in huis om zowel het interne netwerk als de dataverbindingen tussen locaties en datacenters te optimaliseren. Hierdoor kunnen opdrachtgevers maximaal gebruik maken van de mogelijkheden die ICT tegenwoordig aan hun organisatie kan bieden.

Netwerk

Virtical Services beseft dat de netwerkinfrastructuur een cruciaal onderdeel is van de ICT-omgeving. Zonder krachtig netwerk zal de kwaliteit en gebruikerservaring van alle ICT-toepassingen onvoldoende zijn. Om die reden kan Virtical Services ondersteunen in verschillende onderdelen van deze netwerkinfrastructuur, variërend van de externe verbindingen van en naar datacenters tot en met de aanleg van de bekabeling in de pand(en) van een organisatie. Daarmee nemen wij organisaties alle afhankelijkheden die een goede werking van de netwerkinfrastructuur in de weg staan uit handen.

Wireless

Gezien het toenemende belang van het wireless netwerk hanteert Virtical Services een uitgebreide aanpak voor het optimaliseren en inrichten van draadloze netwerkomgevingen. Daarbij houden wij rekening met de gebouweigenschappen om de werking van het draadloze netwerk te garanderen, maar voegen we ook onze ICT-kennis op het gebied van security en het toekennen van een rechtenstructuur toe. Daarbij ondersteunen we ook in het monitoren en beheren van uw draadloze netwerkinfrastructuur, om piekbelasting te voorkomen en te garanderen dat alle gebruikers veilig en snel op het bedrijfsnetwerk kunnen blijven werken. Uiteraard wordt hierbij de bekabelde infrastructuur niet uit het oog verloren.

Oplossingen

NETWERK DIENSTEN

  • Managed networking

    Virtical neemt graag alle ICT uit handen van zijn klanten die hun IT naar een hoger niveau willen tillen.

  • SD-WAN

    Cloudservices zijn netwerkafhankelijk, daarom zijn Virtical-netwerkbeheer- en monitoringservices cruciaal geworden voor IT.

  • Internet services

    Virtical kan uw onderneming voorzien van de juiste netwerk oplossing.

Onze andere diensten