Nieuws

Internet Explorer
ICT Managed Services Nieuws

Microsoft stopt ondersteuning voor Internet Explorer

Microsoft stopt de ondersteuning voor Internet Explorer 11, de laatste versie van de webbrowser, op 15 juni 2022. De browser wordt in Windows 10 definitief vervangen door Microsofts nieuwere browser, Edge.

“Het afgelopen jaar is het je misschien opgevallen dat we afstand hebben genomen van de ondersteuning van Internet Explorer”, schrijft Microsoft-medewerker Sean Lundersay in een blogpost. Ook beschrijft hij daarbij dat Microsoft eerder al aankondigde dat het dit jaar zal stoppen met Internet Explorer ondersteuning voor Microsoft 365-diensten. “Vandaag bevinden we ons in de volgende fase van die reis. We kondigen aan dat de toekomst van Internet Explorer op Windows 10 in Microsoft Edge ligt.”

Internet Explorer 11 bereikt de end-of-life status in Windows 10 en Windows 10 IoT. Wel zal IE11 beschikbaar blijven voor Windows Server en de LTSC (Long-Term-Servicing-Channel) -versie van Windows 10. Ook Windows 8.1 en Windows 7 behouden de webbrowser, blijkt uit deze extra blogpost van Microsoft.

Een aantal jaar geleden voegde Microsoft wel de Internet Explorer modus toe aan de Edge-browser. Deze modus biedt ondersteuning voor apps en websites die alleen ondersteund worden binnen Internet Explorer. Dit kan handig zijn voor bedrijven die nog afhankelijk zijn van dit soort sites of software. Microsoft belooft deze modus minstens tot en met 2029 te ondersteunen in Edge.

In 1995 werd Internet Explorer uitgebracht door Microsoft, en het was jarenlang ‘s werelds meest populaire browser. Twintig jaar na de release van Internet Explorer bracht Microsoft zijn opvolger Edge uit. Daarmee was het einde in zicht aan het komen voor Internet Explorer. Zoals Lundersay in de blogpost meldt, stopt het bedrijf op 17 augustus met Microsoft 365-ondersteuning voor Internet Explorer. Vanaf die datum kunnen gebruikers geen online diensten van het bedrijf meer gebruiken, zoals OneDrive, Outlook en Office 365-apps. De webversie van Teams wordt sinds november al niet meer ondersteund in Internet Explorer.

 

Heb je hulp nodig om dit in jou organisatie aan te passen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier. Of bekijk onze contact pagina.